Ús de galetes

Què és una galeta en l’àmbit informàtic?

Una galeta és un fitxer creat per un lloc web i s’emmagatzema al vostre ordinador.

Aquest fitxer conté una informació concreta en format text, com ara les vostres preferències i configuració en navegar pel web de Softcatalà. Les galetes ens permeten oferir una funcionalitat millorada, a més d’informació i funcions més personalitzades, com ara la possibilitat de reproduir contingut multimèdia provinent d’altres plataformes (YouTube, Vimeo…), o compartir contingut mitjançant les xarxes socials.

Les galetes no poden llegir dades existents al disc dur de l’usuari ni tampoc d’altres galetes creades per altres proveïdors de serveis. Aquestes galetes s’utilitzen principalment amb finalitats estadístiques, ja que proporcionen a Xuclamel informació rellevant del web per millorar el servei als seus usuaris. En visitar un web que utilitza galetes, el lloc demana permís al navegador per desar una o diverses galetes al vostre disc dur. Quan torneu a visitar el web novament, el navegador facilitarà les galetes desades prèviament. Això permet veure pàgines personalitzades segons la vostra preferència, o fins i tot poder iniciar la sessió de forma automàtica als fòrums, atès que també poden contenir informació com ara el vostre nom d’usuari, l’adreça de correu electrònic, a més d’altra informació que ens ajuda a millorar la qualitat del servei i a identificar i resoldre possibles errors. Tingueu en compte que Xuclamel només tindrà accés a les dades que vosaltres mateixos proporcioneu; la nostra web no pot obtenir la vostra adreça electrònica si no la faciliteu prèviament (per contactar amb nosaltres mitjançant un formulari o correu electrònic). Els llocs web tampoc tenen accés a cap altra informació desada al vostre ordinador. En definitiva, tota la informació que aquestes galetes recopilen és anònima i no està vinculada a les vostres dades personals.

Com a mecanisme de control, teniu la possibilitat de configurar el vostre navegador per ser avisat de la recepció de galetes a l’ordinador, si bé Xuclamel no es responsabilitza que la seva desactivació impedeixi el funcionament correcte del web.

Què pot succeir en inhabilitar les galetes?

Algunes característiques dels serveis que oferim quedaran inhabilitades, com ara continuar identificat als fòrums de Softcatalà, o les preferències de navegació que hàgiu configurat.

Quin tipus de galetes s’utilitzen al web de Xuclamel?

Amb la finalitat de conèixer el nombre de visites, la seva procedència i altre tipus de dades estadístiques que rep el web de Xuclamel, utilitzem l’eina «Google Analytics» pertanyent a Google, Inc. Aquesta informació generada per Google és transmesa i emmagatzemada directament per Google mateix. Trobareu les condicions generals del Google Analytics i també la política de privadesa del Google Analytics en fer clic al corresponent enllaç. També utilitzem diversos serveis socials mitjançant l’ús de botons que permeten als usuaris compartir les publicacions en altres xarxes socials. A continuació teniu les polítiques de privadesa d’aquestes empreses:

Quina és la finalitat de les galetes utilitzades al web de Xuclamel?

  • Tècnica. Aquestes galetes fan possible que la navegació per la pàgina sigui satisfactòria. El sistema reconeixerà als usuaris prèviament registrats i recordarà el seu nom d’usuari i contrasenya, entre altres funcions. Si inhabiliteu aquestes galetes, no podreu rebre correctament el contingut del web.
  • Analítica. Aquestes galetes permeten el seguiment i l’estudi de l’activitat dels usuaris per a poder incorporar millores al web de Xuclamel, al fòrum, o en aplicacions que facin ús d’aquesta tecnologia. Si inhabiliteu aquest tipus de galetes, el web continuarà funcionant correctament, exceptuant que no tindrem dades per basar-nos on millorar els nostres serveis.
  • Social. Aquestes galetes s’utilitzen perquè els usuaris puguin interactuar i compartir el nostre contingut a diferents plataformes socials (Facebook, Instagram, Twitter…) i són generades únicament per als usuaris d’aquest tipus de xarxes socials. Les condicions d’ús d’aquestes galetes i la informació recopilada pertany a cada plataforma social corresponent.

Com inhabilitar les galetes al navegador?

Els navegadors actuals us permeten rebutjar totes les galetes, o només les d’un servei concret. Tot i així, aquestes opcions varien en funció del navegador utilitzat i fins i tot el sistema operatiu que esteu emprant. A continuació us oferim una guia on inhabilitar les galetes als principals navegadors web:

Internet ExplorerINTERNET EXPLORER

Com suprimir les galetes a l’Internet Explorer:
Obriu el navegador Internet Explorer.

Feu clic a «Eines» → «Opcions d’Internet»

A la pestanya «General», feu clic al botó «Suprimeix». Marqueu les opcions del contingut que voleu esborrar i premeu el botó «Suprimeix».

 

Mozilla FirefoxMOZILLA FIREFOX

Com suprimir les galetes al Mozilla Firefox:
Obriu el navegador Mozilla Firefox.

Feu clic a «Eines» → «Opcions» (Windows) o bé «Edita» → «Preferències» (GNU/Linux).

A la pestanya «Privadesa», feu clic a l’opció «netejar el vostre historial recent» per netejar tot l’historial existent (dades de navegació, galetes, contrasenyes…) creat durant una franja de temps personalitzada i feu clic al botó «Neteja-ho ara», o seleccioneu «suprimir les galetes individualment» si voleu tenir un control enfocat només a aquest contingut i, en seleccionar el contingut, feu clic al botó «Suprimeix les galetes» o «Suprimeix totes les galetes» segons la vostra preferència.

 

Google Chrome GOOGLE CHROME

Com suprimir les galetes al Google Chrome/Chromium:
Obriu el navegador Google Chrome/Chromium (és el mateix procés per a tots 2 navegadors).

Feu clic al botó  Chromium  «Personalitza i controla el Google Chrome» → «Configuració», del menú de la barra d’eines. A continuació, feu clic a l’opció «Mostra la configuració avançada».

A la secció «Privadesa», feu clic al botó «Esborra les dades de navegació…» per netejar tot l’historial existent (historial, galetes, contrasenyes…) creat durant una franja de temps personalitzada i feu clic al botó «Esborra les dades de navegació», o seleccioneu «Configuració del contingut…» si voleu tenir un control enfocat només a aquest contingut. Si trieu aquesta darrera opció, mitjançant el botó «Totes les galetes i dades del lloc…» podreu suprimir galetes de forma individual, totes les galetes relatives a un web, o tot el contingut de galetes que s’ha emmagatzemat al vostre navegador. Un cop heu triat la vostra preferència feu clic al botó «Finalitzat» i tanqueu la pestanya de la configuració del navegador.

 

Actualitzacions i canvis a la política de privadesa

Podem modificar els termes d’ús i la política de privadesa actual de dades i/o galetes, en funció a les exigències legislatives amb la finalitat d’adaptar-ne el contingut a la reglamentació vigent. Totes les modificacions que es facin entraran en vigència el mateix moment de la seva publicació. En aquest enllaç pot consultar la nota legal completa.

L’ús continuat del web de Xuclamel es considerarà com a l’acceptació d’aquesta declaració de privadesa i qualsevol revisió o actualització. Tanmateix, aconsellem als usuaris que visitin aquest apartat periòdicament. Informarem des del nostre web de canvis significatius a qualsevol part de les polítiques que afectin els termes d’ús del web de Xuclamel. Pot consultar la nostra política de privadesa competa.